קיימים שני סוגים עיקריים של פירוק חברות :
פירוק מרצון – חברה בעלת כושר פירעון מלא, כאשר היא עומדת בכל התחייבויותיה ואין לה חובות, כל רצונם של בעלי המניות הוא לסגור את החברה – למידע על פירוק מרצון לחצו כאן
פירוק חברה עקב חדלות פירעון – פה אנו מדברים על חברה שצברה חובות ולא יכולה לשלם בעבורם. חובות יכולים להיות גם לעובדים, ספקים, בנקים וכו'…
פירוק חברה
בשנת 2019 נכנס לתוקפו חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ח-2018, אשר הורה כי מעתה הליכי פרוק חברה מסוימים ינוהלו תחת חוק זה – לצפיה בחוק לחצו כאן.
כאשר בוחנים את גובה החובות לאומת גובה ההכנסות ו\או הנכסים של החברה ניתן להבין כי החברה לא יכולה לכסות את התחייבויותיה, ולכן, רבים מהם פונים להליך חדלות פירעון / פירוק חברה.
במסגרת ההליך, כל נכסי החברה נאספים ומתרכזים בתיק פירוק החברה ולאחר מכן, מתחלקים בין הנושים השונים בהתאם לסדר קדימות.
נושים האוחזים בשעבוד על נכס מסוים מנכסי החברה, שיעבוד שטרות או שעבוד צף. שעבוד צף חל על נכסי החברה שנתפסים במועד מימוש השעבוד.
לרוב מדובר בערבויות אישיות של בעלי המניות בחשבונות הבנק של החברה. יוצא אפוא, כי עם תחילת הליך פירוק חברה הבנקים או הנושים בעלי הערבויות האישיות יפנו ישירות לערבים בדרישה לפירעון החוב.
להוצאות ההליך קיימת עדיפות.
דמי שכירות בעבור השנה האחרונה, שכר עבודה, מיסים וכו'..
יתר נושי החברה שאין ברשותם כל בטוחה לפירעון החוב.
בתום ההליך, החברת מתחסלת ואינה קיימת יותר, כאשר חובות הנושים הלא מובטחים (בערבות או שעבוד וכו') נותרים ללא כל, לרוב הם אינם יכולים לפנות לבעלי המניות בחברה שחוסלה.
זכרו, חברה היא ישות משפטית בפני עצמה, לכן, במידה והנושים לא אוחזים בערבות אישית, קיים קושי רב בדרישת התשלום מבעלי המניות. אך הדבר אפשרי במקרים בהם החברה נוצרה לצורך יצירת עוקץ, החברה נטלה התחייבויות רבות כאשר ידעה באופן ברור כי אין בכוונתה לעמוד בחלקה ותנאים נוספים, נטל השכנוע במצב זה כה קשה עד שכמות התביעות המותירות הרמת מסך אינה גבוהה.
פירוק חברה מתחיל מהגשת בקשת פירוק, ואת הבקשה יכולים להגיש הנושים או בעלי החברה עצמה.
על הבקשה לכול את סיבת פירוק החברה, אם עקב אי יכולת פירעון או חשש לאי עמידה בהתחייבויות החברה באופן ממשי אשר מחייב את פירוקה על ידי נושים.
לאחר הגשת הבקשה, בית המשפט דן בה ומחליט האם ליתן צו פירוק חברה או לא.
במידה וניתן צו פירוק חברה, בשמו החדש צו לפתיחת הליכים כנגד החברה, כל ההליכים המשפטיים שכנגדה מעוכבים (הדבר אינו מעכב הליכים שנפתחו כנגד ערבים), בד בבד ממונה מפרק זמני לחברה שיחזיק בכל נכסי החברה וינסה להוציא מהם את המקסימום לנושים.
במקרים רבים בעלי המניות שנתנו ערבויות ונפלו יחד עם החברה פונים להליך חדלות פירעון אשר מעביר גם אותם הליך במסגרתו יימצא פתרון לכל החובות שנצברו עקב המפולת הכלכלית שנוצרה.
מלבד הליך פירוק חברה או אפילו בתחילתו, ניתן להציע לנושים הסדר אשר יפחית באופן משמעותי מהחבות שנוצרה לחברה ותאפשר את פירעון החובות עד ליום חיסול החברה. במצב זה אנו צריכים את הסכמת הנושים, לרוב הסכמה זו מתקבלת כאשר הם מבינים שהאלטרנטיבה של פירוק חברה תניב להם פחות כסף בפועל מאשר הסדר שיטיב איתם עקב העזרה שמגיעה מבעלי המניות או משקיע בחברה.
מרבית בעלי החברות דואגים בעיקר לעובדי החברה שמה לא יקבלו את התשלומים שמגיע להם, אז בנושא זה אני רוצה להרגיע אתכם.
בימים אלה כאשר מתחיל ההליך, עובדי החברה יכולים להגיש תביעת חוב לביטוח לאומי, לאחר שביטוח לאומי בוחן את תביעת החוב ומאשר אותה, הוא משלם לעובד את שכר עבודתו, פיצויי פיטורין, דמי הבראה, ימי חופשה, הודעה מוקדמת, פניסה וכו… (לעניין זה יש הגבלות מסוימות).
משרדנו יכול לבקש להתמנות כמפרק החברה בפועל, זאת בהסכמת בעלי המניות והנושים. במצב זה אנו נדאג לפרק את החברה בצורה המקצועית ביותר.
לחלופין, משרדנו יכול לייצג בעל מנות או נושה ויגן על זכויותיו בין היתר באמצעות מימוש נכסי החברה בעבור תשלום מקסימלי.
כדרך אגב, כל חברה בישראל חייבת לשלם את האגרה השנתית ואין זה משנה אם היא פעילה או לא, כל עוד החברה לא חוסלה היא צריכה לשלם.
פירוק חברה
מלאו את הטופס ותקבלו שיחת ממשרדינו בהקדם
עורך דין אבי אדיב בעל תואר במשפטים L.L.B.
ניסיון רב בהליכי גביה, תביעות כספיות, פש"ר, פר"ק וייצוג משפטי של גופים מהגדולים במשק.
בין לקוחות משרדנו נמצאים רשתות מזון מהגדולות במשק, חברות פרסום הנסחרות בבורסה, חברות קייטרינג, יבואני צעצועים ועוד…
השאלה החוזרת על עצמה היא האם "אהיה הלקוח המועדף" והאם באמת דואגים להתיק שלי?
משרדנו הוא משרד בוטיק וכל לקוח מקבל את הטיפול הראוי.
מלאו את הטופס ותקבלו שיחת מעורך דין פירוק חברה